Cestovna ruta
Cestovna ruta
Cestovna ruta
Cestovna ruta
Cestovna ruta
Cestovna ruta
Cestovna ruta
Previous
Next
Duljina staze
104,4 km
Podloga
Asfalt
Ukupno penjanja
1197 m
Tehnička zahtjevnost
2/5
Potrebna kondicija
4/5
Preporučeni bicikl
Cestovni
Vrijeme obilaska
4h - 5h

– Ride like a pro –

Kružna cestovna ruta oko Kalnika zadovoljit će i najizbirljivije cestovne bicikliste željne pravih izazova. Ruta vas vodi dobrim cestama s niskim intenzitetom prometa što vam omogućava da se fokusirate na vožnju i brzinu bez previše smetnji i distrakcija. 

Ruta se iz Ludbrega kreće prema Kalniku gdje vas čeka ozbiljni, strmi, ali ne predugi uspon prema planinarskom domu. Tamo će vaš trud biti nagrađen predivnim i inspirativnim pogledom na nepregledno zelenilo južnih obronaka Kalničkog gorja uz kojeg ćete se lakše i brže okrijepiti te napuniti energijom. Nakon planinarskog doma, ruta se kreće valovitim i zabavnim terenom u kojem se izmjenjuju spustevi i „hupseri“ no budite spremni na još jedan uspon kod mjesta Sudovec. Nakon osvajanja i tog izazova, ruta postaje nešto lakša, kreće se sjevernim dijelovima Kalničkog gorja te vas, nakon više od 100 kilometara divne prirode i nezaboravnih pogleda preko dinamičnog brežuljkastog krajolika vraća u Ludbreg.

Info

Servisna stanica za bicikle nalazi se na glavnom gradskom trgu u Ludbregu.
Izvor pitke vode nalazi se na polovici rute, na njezinom 55. kilometru u mjestu Visoko. Pitku vodu možete pronaći i na izvorima na vrhu Kalnika, u mjestu Slanje, a slavina s vodom nalazi se i u centru Ludbrega.

Fun

Ruta je prepuna segmenata na kojima možete pokušati oboriti postavljene rekorde.

Jeste li znali?

Bez obzira na nizak intenzitet prometa cestama kojima vozi ova ruta, opreza nikad dosta. Pridržavajte se prometnih pravila, posebice na suženim cestovnim dijelovima.