Otok mladosti

Nezaobilazno mjesto za uživanje u miru i obiteljskoj igri na livadi u maloj zelenoj oazi smještenoj u neposrednoj blizini centra grada. Ovdje vlada zelenilo popraćeno žuborenjem vode, kreketanjem žaba i ptičjim pjevom. Otok mladosti je popularno ludbreško šetalište, okružen ribnjacima, nasipima, šumarcima, a nježno ga grli rijeka Bednja. U blizini otoka nalazi se simpatična mala gradska brana koja upravlja vodnim režimom rijeke Bednje, štiti grad i predstavlja foto atrakciju.

Otok mladosti su zelena pluća Ludbrega, mjesto za rekreaciju, opuštanje, ali i ishodište mnogih manifestacija, sportskih i rekreativnih događanja, festivala i koncerata.

Moglo bi Vas zanimati...

Gravel Ludbreg 10.04.2022

Posljednji vikend Welcome Spring outdoor festivala 2022. godine rezerviran je za uzbudljivu biciklističku gravel utrku oko planine Kalnik.
Kružna utrka oko Kalnika, duga 77 km i s 1302 metra ukupnog uspona vozi se po uglavnom makadamskim putevima i pravi je izazov za sve ambiciozne bicikliste željne nadmetanja s drugim vozačima, ali i samim sobom.
Mjesto radnje – Ludbreg!
Vrijeme radnje nedjelja, 10.4.2022.!
Propozicije pronađite na: https://cutt.ly/aOeLZT8
Ruta – https://ridewithgps.com/routes/38315406
Prijave – https://www.utrka.com/utrke/gravelludbreg/2022/info/

20. Fizir kup

Jubilarni 20. Fizir kup u Ludbregu
2. i 3. Srpanj
Međunarodno natjecanje u ovoj atraktivnoj disciplini radio-upravljanih modela jedrilica boduje se za Eurocontest i Svjetski kup.
Osim iz Hrvatske, na natjecanje stižu aeromodelari iz Finske, Španjolske, Austrije, Njemačke, Slovenije i, po prvi puta, Srbije.

Dvorac Batthayany (Bačani)

Prvi zapisi o ludbreškom Starom gradu datiraju iz 14. stoljeća, a današnji oblik  dvorac je dobio u razdoblju baroka. U njemu je danas smještena cijenjena ludbreška međunarodna